13:00

Bergnäsets AIK

Referat: IFK Holmsund - Bergnäsets AIK

Förutsättningarna var en blöt och mjuk gräsplan och vi kände direkt på uppvärmningen att skönspelet skulle utebli och att hårt arbete, dueller och beslutsfattande med bollen skulle bli nycklar.

Vi börjar bra och tar rättvist ledningen på en högerhörna av Gälman där Josef når högst.
Efter det går vi ner oss och får problem med att behålla bollen inom laget och trycka upp ordentligt. Känslan är att vi tappar lite ödmjukhet när vi tar ledningen och tar inte jobbet 100 %. Holmsund gör det bra och är väldigt konsekventa i att utnyttja den breda planen och trycker bollar ut på kanterna bakom oss på väldigt löpvilliga forwards. 1-1 kommer på ett skott utanför 16 där bollen ändrar riktning på oss och ställer Stålnacke i mål.
Direkt efter kvitteringen skapar vi en bra chans direkt när Victor P är nära på ett vänsterinlägg. Tyvärr får vi en oturlig men onödig straff emot oss i minut 45 och går till pausvila i underläge.

Känslan i paus är att om vi går ut och tar jobbet 100 % hela tiden och tror på det vi gör så har vi god chans att vända på det här. 2-2 kommer direkt där Victor P är påpassligt framme efter en miss i hemmaförsvaret. Efter det har vi en bra 20-25 minuters period där vi känns hetare och skapar några bra målchanser men utnyttjar tyvärr inte det. Holmsund gör ett par offensiva byten och får in lite mer tyngd och försöker trycka in mycket bollar i boxen men vi reder ut det bra och matchen slutar ganska rättvist 2-2.